LA NOSTRA MISSIÓ

Ecològic, Local, sa, amb Valors Socials i integrador de diferents dimensions de la persona. Volem introduir a través del menú diari dels infants una cultura del menjar. El menjador vol ser un referent en el menjar de qualitat per a col·lectius.

dijous, 12 de març del 2015

Recreacio 3d de la cuina del NOU menjador

En aquesta recreació del menjador podem veure les tres taules amb els seus bancs en una banda i la cuina a l'altra, els nens tenen accés a parts de la cuina perquè sovint fan tasques de cuina, pelar pastanaga, tallar pa, tallar tomàquet.

La finestra dona llum natural a l'espai i la porta accedeix a un petit pati on podrem descansar una estona.
 A la part dreta de la imatge s'intueixen els lavabos amb sanitaris a la mida de persones petites i adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

dijous, 5 de març del 2015

Mandala de fruites: que mengin fruita!!


Pastissos d'aniversari ensucrats, enfarinats i plens d'alergies?
Qui els vol?
Els nens i nens es clar, ells els volen, llaminers de mena que els entra tot per la vista.

En un païs de poca cultura pastissera i amb un bon espai per la fruita de primera qualitat unmandala de fruites pot ser un "pastís" ben fresc.
Desventatges? que l'has de fer unes horetes abans de ser consumit per no oxidar la fruita, malgrat i posis un raget de llimona.
Avantatges, aflora la teva creativitat, sense cap idea preconcebuda obre la fruita i no la separis en parts massa petites perque sino obligaras als infants a agafar cobert per menjar els trossets.

Maduixes senceres, platans en 2 parts, i mandarines partides pel mig. Comença a composar, sense pressa, respirant, el teu propi mandala amb un objectiu clar: que mengin fruita!!

dijous, 12 de febrer del 2015

Carxofa experience

Serà la carxofina la que deixa aquest pal.ladar sensible a altres gustos?
Seran els altres gustos que volen ser carxofa?
EL cas es que l'experiencia sensorial està garantitzada quan en acabar de rossegar les puntes de la carxofa i el seu cor t'empasses mig got d'aigua o un crostó de pa.





Aturar-se en aquest moment, recalcar aquestes sensacions amb els infants forma part d'agafar consciència sobre el que mengem i com ho fem.
Obrir fulla a fulla la carxofa al forn és tot un joc entretingut que fem amb els dits i a mida que anem apropant-nos al cor trobem diferents textures en cada capa.

"Carxofa experience" és el lema.
Gust de Carxofa és el buscat.
La Carxofa s'apodera del paladar.
Després de la proba d ela carxofa res es com abans.
Oda a la carxofa.



dimarts, 10 de febrer del 2015

Amb el menjar no es juga ??

Les joguines i el menjar no comparteixen espai ni necessitat.
Ni jugar amb el menjar ni jugar mentre es menja aporta beneficis als que ho practiquen alhora,  però hi JUGAR amb el que es menja? o JUGAR per menjar?

Podriem posar altres noms, segurament en podeu suggerir algun més encertat.

El cas és que posats a taula diferents ingredients preparats per al joc i assentant unes bases i uns objectius, tal joc de taula es tractés, ens disposem a JUGAR PER MENJAR.


1. Amb una truita en una forma un pèl diferent de com la trobaries normalment.
2. Ingredients per al joc, pastanaga a tires, xerris partits pel mig.
3. Amb la imaginació caldrà fer composicions
4. El que entra al plat s'ha d emenjar.
5. A menjar!



El resultat és satisfactori sobretot quan aquell qui no li agrada gaire la pastanaga , es menja la boca de pastanaga del osset.
O els ulls de tomàquet sense pensar massa si aquella era la verdura que més mania li feia.

dimecres, 14 de gener del 2015

Preparat el contingut per al nou curs de cuina d'hivern

Ens informa la nostra Cheff  preferida que ja estan a punt els continguts per al monogràfic de cuina l'hivern.
Aviat anunciarem la data del curs i les condicions.

Helado de platano de la edición anterior


Nos informa nuestra Cheff preferida que ya estan listos los contenidos para el monografico de cocina de hinvierno. Proximamente anunciaremos fecha i condiciones.

divendres, 2 de gener del 2015

Aliments per a desintoxicar


Després de uns dies d'excesos, de dolços, de farines de cuinats elaborats sovint amb excés de greixos i additius el cos necessita posar al dia la seva rutina. Son recomanables:


Brous vegetals, purés, arròs i peix a la planxa, fruita i iogurts.
Sense greixos, amb poca sal i millor al vapor.
Prendre pinya (ajuda a digerir), raïm (depura), taronja (vitamina C), verdures, oli d'oliva, iogurts per renovar la flora intestinal.
Infusions d'estèvia o barreges depuratives a l'àpat de la tarde o abans d'anar a dormir.