LA NOSTRA MISSIÓ

Ecològic, Local, sa, amb Valors Socials i integrador de diferents dimensions de la persona. Volem introduir a través del menú diari dels infants una cultura del menjar. El menjador vol ser un referent en el menjar de qualitat per a col·lectius.

dimecres, 11 de maig del 2016

Oblidar coses

Responsabilitat dels infants ( edat 8 -11)

Avui hem anat al parc. Després del recordatori de recollir les jaquetes alguns infants se les han descuidat en un banc. Quan s´han adonat de la distracció, hem hagut de tornar tot el grup a buscar-les. Despistar-nos és comprensible, però  la nostra tasca com a adults acompanyants  es recordar-los que en un grup -o una família, en altres situacions-, és un engranatge complert i que els seus actes tenen conseqüències globals.
Els adults anem traspassant informació als nostres infants tant de paraula com en gestes i fets. Hem de mostrar-los des de ben petits el sentit de la pertinença i la responsabilitat. Si són molt petits i encara no tenen les destreses en manipulació assolides els adults som els que recollim les seves joguines i els recordem com endreçarles.
Som la seva “agenda”.
Però si a mida que van creixent facilitem massa aquesta tasca de responsabilitat fem que quan una acció amb dificultat pels infants o amb poc interés, com ara RECOLLIR JOGUINES, la deleguin amb facilitat. D’aquesta manera estem formant infants còmodes que no assumeixen la seva responsabilitat i no els ajudem a ser les persones amb criteri propi, esperit critic i autonomia que voldríem que fossin.

Equip Educadores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada